Razpis Teka na Lubnik

Gorsko-tekaška tradicija v Škofji Loki sega v sedemdeseta leta, ko je mladinski odsek Planinskega društva Škofja Loka prvič organiziral tek na Lubnik. Kasneje je tek na Lubnik postal tudi del državnega prvenstva v gorskih tekih, nato pa je v devetdesetih letih ta preizkus vzdržljivosti poniknil.
 

Organizatorji Teka štirih mostov in kolesarskega Vzpona na Lubnik smo se – skupaj s Planinskim društvom Škofja Loka in Športno zvezo Škofja Loka – odločili gorski tek obuditi in posodobiti, da bo bolj v skladu s sodobnimi trendi »trail« preizkušenj. Teku do koče na Lubniku smo dodali tudi spust, vmes pa še kakšen manjši hribček, ki bo tekaško preizkušnjo še začinil. Tako bo tek dolg skoraj 14 km, premagati pa bo treba skoraj 900 višinskih metrov. Med vsemi, ki se boste prijavili na krožno preizkušnjo, bomo iskali tudi udeleženca in udeleženko, ki bosta najhitreje dosegla najvišjo točko trase, se pravi kočo na Lubniku, in ju tudi posebej nagradili.

 
Vsi, ki se bolj navdušujete nad sprinterskimi preizkušnjami, se lahko prijavite le za juriš do koče, ki meri v dolžino 5 km in bo treba premagati skupno 700 višinskih metrov. Razglasitev najboljših na relaciji Mestni trg – Lubnik bo pri koči.
 
Več v razpisu.

Objavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.