ZADNJE INFORMACIJE PRED STARTOM VZPONA NA LUBNIK

Pred nami je že jubilejni, 10. Vzpon na Lubnik, ki bo to nedeljo s startom ob 10. uri. Udeleženci morajo izpolnjevati enega od pogojev PCT.

 

Prevzem startnih številk

 

Prijavna služba v Sokolskem domu na Mestnem trgu bo začela delati ob 8. uri. Nove prijave so možne od 8.00 do 9.30. Prijavnina je enaka kot v predprijavi, in sicer 20 evrov. Za vstop v Sokolski dom potrebujete masko.

 

Startne številke bodo opremljene s čipi Timinga Poljane. Zraven številke dobite tudi vezice za pritrditev na krmilo. Prosimo vas, da številke po končani tekmi oddate na cilju.

 

Tiste, ki boste prijavnino vplačali v petek ali celo v soboto, prosimo, da imate s seboj potrdilo o plačilu.

 

Start, vožnja in varnost

 

Start bo ob 10. uri, ko se bomo z Mestnega trga podali na zaprto vožnjo do začetka 7,2-kilometrskega vzpona v Podpulfrci. Pred kolono kolesarjev bo spremljevalno vozilo našega partnerja Avta Lušine, zato bo ustrezno poskrbljeno za varnost. Cesta Podpulfrca – Breznica bo povsem zaprta za promet od 10. do 11. ure oziroma do prihoda zadnjega kolesarja v cilj pri okrepčevalnici Nace. Sprednjega spremljevalnega vozila ni dovoljeno prehitevati.

 

In seveda – previdno pri spustu v dolino, ko cesta ne bo več zaprta za promet.

 

Parkiranje

 

Parkiranje v nedeljo je brezplačno, najbližje pa je na Kapucinskem trgu nasproti avtobusne postaje – nekaj 100 metrov od starta.

 

Prevoz prtljage

 

Organizirali bomo prevoz vaših nahrbtnikov oziroma prtljage. Vozilo s prtljago bo odpeljalo nekaj minut pred startom.

 

Razglasitev

 

Razglasitev pri okrepčevalnici Nace bo predvidoma ob 12. uri.

 

Pokal polanskih puklov

 

Vzpon na Lubnik je četrta prireditev v okviru »Puklov«. Po treh vzponih (Stari vrh, Javorč, Pasja ravan) je na prvem mestu v absolutni kategoriji pri ženskah Tajda Glamočak, pri moških pa Elia Carta.

 

Letošnji Pokal polanskih puklov se bo končal 19. septembra 2021 z Vzponom na Blegoš.

Objavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.