Zadnje informacije pred startom

Tako, pa smo se že skoraj povsem približali 7. Vzponu na Lubnik, ki bo to nedeljo s startom ob 10. uri. Vse kaže, da bomo imeli idealno vreme s temperaturami do 26 stopinj. Ne pozabite na kremo za sončenje. 🙂

Prevzem startnih številk

Prijavna služba v Sokolskem domu na Mestnem trgu bo začela delati že ob 8. uri. Predprijavljeni kolesarji boste lahko prevzeli startne številke pri mizi na desni strani, tisti, ki se boste na novo prijavili, pa to lahko storite do 9.30. Prijavnina je 20 evrov.

Startne številke bodo opremljene s čipi Timinga Poljane. Zraven številke dobite tudi vezice za pritrditev na krmilo. Prosimo vas, da številke po končani tekmi oddate na cilju.

Tiste, ki boste prijavnino vplačali danes ali celo jutri, prosimo, da imate s seboj potrdilo o plačilu.

Start, vožnja in varnost

Start bo ob 10. uri, ko se bomo z Mestnega trga podali na zaprto vožnjo do začetka 7,2-kilometrskega vzpona v Podpulfrci. Pred kolono kolesarjev bosta policijski avto in sprednje spremljevalno vozilo našega partnerja Avta Lušine, zato bo ustrezno poskrbljeno za varnost. Cesta Podpulfrca – Breznica bo povsem zaprta za promet od 10. do 11. ure oziroma do prihoda zadnjega kolesarja v cilj pri okrepčevalnici Nace. Sprednjega spremljevalnega vozila ni dovoljeno prehitevati.

In seveda – previdno pri spustu v dolino, ko ceste ne bodo več zaprte za promet.
Parkiranje

Parkiranje v nedeljo je brezplačno, najbližje pa je na Kapucinskem trgu nasproti avtobusne postaje – nekaj 100 metrov od starta. Na uvozu na parkirišče bo znak.

Prevoz prtljage

Organizirali bomo prevoz vaših nahrbtnikov oziroma prtljage. Kombi s prtljago bo odpeljal nekaj minut pred startom.

Razglasitev

Razglasitev pri okrepčevalnici Nace bo predvidoma ob 12. uri.

Pokal polanskih puklov

Vzpon na Lubnik je četrta prireditev v okviru “Puklov”. Po treh vzponih (Stari vrh, Javorč, Pasja ravan) je na prvem mestu v absolutni kategoriji pri ženskah Laura Šimenc, pri moških pa Jani Prešeren, ki mu za ovratnik dihata Andrej Draksler in Dean Bratuš.

Zaključek Pokala polanskih puklov bo z Vzponom na Blegoš 16. septembra.

Objavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.