Zadnje informacije pred startom Vzpona na Lubnik 2019

Pred nami je že 8. Vzpon na Lubnik, ki bo to nedeljo s startom ob 10. uri. Vse kaže, da nas bo spremljal dež, zato se primerno opremite. Krema za sončenje letos ne bo potrebna. ?

Prevzem startnih številk

Prijavna služba v Sokolskem domu na Mestnem trgu bo začela delati že ob 8. uri. Predprijavljeni kolesarji boste lahko prevzeli startne številke pri mizi na desni strani, tisti, ki se boste na novo prijavili, pa to lahko storite do 9.30. Prijavnina je 20 evrov.

Startne številke bodo opremljene s čipi Timinga Poljane. Zraven številke dobite tudi vezice za pritrditev na krmilo. Prosimo vas, da številke po končani tekmi oddate na cilju.

Tiste, ki boste prijavnino vplačali v petek ali celo v soboto, prosimo, da imate s seboj potrdilo o plačilu.

Start, vožnja in varnost

Start bo ob 10. uri, ko se bomo z Mestnega trga podali na zaprto vožnjo do začetka 7,2-kilometrskega vzpona v Podpulfrci. Pred kolono kolesarjev bosta dve vozili – eno varnostno vozilo in sprednje spremljevalno vozilo našega partnerja Avta Lušine, zato bo ustrezno poskrbljeno za varnost. Cesta Podpulfrca – Breznica bo povsem zaprta za promet od 10. do 11. ure oziroma do prihoda zadnjega kolesarja v cilj pri okrepčevalnici Nace. Sprednjega spremljevalnega vozila ni dovoljeno prehitevati.

In seveda – previdno pri spustu v dolino, ko ceste ne bodo več zaprte za promet.

Parkiranje

Parkiranje v nedeljo je brezplačno, najbližje pa je na Kapucinskem trgu nasproti avtobusne postaje – nekaj 100 metrov od starta.

Prevoz prtljage

Organizirali bomo prevoz vaših nahrbtnikov oziroma prtljage. Kombi s prtljago bo odpeljal nekaj minut pred startom.

Razglasitev

Razglasitev pri okrepčevalnici Nace bo predvidoma ob 12. uri.

Pokal polanskih puklov

Vzpon na Lubnik je četrta prireditev v okviru “Puklov”. Po treh vzponih (Stari vrh, Javorč, Pasja ravan) je na prvem mestu v absolutni kategoriji pri ženskah Erika Jesenko, pri moških pa Andrej Draksler.

Letošnji Pokal polanskih puklov se bo končal 15. septembra z Vzponom na Blegoš.

Objavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.